About me

Fenja Ellen Sepers

Bewustzijnsdenker & Transformational coach

 

Als bewustzijnsdenker en transformational coach ben ik geïnteresseerd naar onze menselijke quest voor verbinding en ontwikkeling—met onszelf en de wereld om ons heen. In mijn trajecten deel ik mijn jarenlange ervaringen, tools en inzichten in de ontwikkeling van bewustzijn, als practioner van mindfulness en meditatie, als onderzoeker in cultuur, psychologie en sociologie, als art director en als avonturier van het leven.

 

In het snijvlak tussen universele toepasbare wijsheden en persoonlijke dilemma’s richt ik me op het vinden van het punt van stilte te midden van de dagelijkse dynamiek van het interactieve leven. Ik neem mensen mee naar hun kern en vanuit daaruit weer naar buiten. 

In mijn trajecten deel ik mijn jarenlange ervaringen, tools en inzichten in de ontwikkeling van bewustzijn, als onderzoeker, als practioner van mindfulness en meditatie, als art director en avonturier van het leven.

  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
 

Mijn beweging naar vertrouwen

Navigate on Trust

 

In 2012 verruilde ik mijn baan en huis in Amsterdam om een levensexperiment te ondergaan. Want, ik voelde dat een leven dat vraagt om een vooruit gepland, gestructureerd en materieel overvloedig bestaan, niet perse het antwoord was op een bevredigend leven. En met de wetenschap dat begrijpen niet voortkomt uit beredenering of denken, maar uit ervaring, was het nodig een met het systeem en oude manieren van denken te breken en mezelf te openen tot nieuwe zienswijzen.  

Ik verliet daarom mijn baan en mooie leventje in Amsterdam om samen met mijn Zuid-Amerikaanse liefde voor onbepaalde tijd een levensonderzoek aan te gaan. Kunnen we zonder plan onze intentie en intuïtie de richting van het leven te laten bepalen? Zonder vooruit geplande bestemming en de middelen om daar te komen. We noemde dit experiment 'navigate on trust’. Deze kunst van het omarmen van onzekerheid leidde ons door verschillende delen in Zuid-Amerika—uitgestrekte kust, immense gebergten, grote steden, kleine communities. We bestudeerden Oosterse, Westerse en Inheemse filosofieën. Psychologie, meditatie, yoga en mindfulness.

 

Mijn persoonlijke taak tijdens dit experiment was om een aantal van de grote Westerse culturele angsten aan te kijken: de angst om geen controle te hebben, om geen gericht doel te hebben, geen geld te hebben, om geen plan te hebben. In het kort, de angst om relatief alle zekerheden los te laten en te kijken wat er gebeurd.

 

Niet verassend, boorde deze manier van ervaren, leven en begrijpen een nieuw soort bewustzijn aan. Door het aangaan van deze grote onzekerheden en persoonlijke uitdagingen, kwam ik in aanraking met een nieuw gevoel van vrijheid, liefde en zekerheid. Een nieuw idee van rijkdom, een simpeler leven en de krachten van de wet van de aantrekkingskracht. En deze nieuwe manier van kijken kreeg als grote proef op de som de dood van mijn grote liefde en leermeester te verwerken, eind 2015. Voortgestuwd door de wedergeboorte van verlies heb vanaf 2016 als een kameleon tussen het Amsterdamse stadsleven en een Marokkaanse grot geleefd. In deze tijd heb ik de principes van vertrouwen verder uitgediept. Hierin ben ik erachter gekomen dat vrijheid, geluk en succesvolle manifestatie voortkomen uit een aantal bijzondere principes. Ik wijd daarom mijn tijd aan het leggen van deze voedzame bodem van vertrouwen bij mensen en bedrijven. 

Navigate-on-Trust-Fenja-Sepers-6.jpg